top of page

Yes! De kids zijn weer naar school!

Maandag na de vakantie, de vlag kan uit! De rust in huis is weer terug!

Toch?

Of is daar dat stemmetje, wat jou een schuldgevoel aanpraat dat je dit denkt?


Oké... laat ik maar meteen eerlijk zijn. Ik vind het altijd heerlijk als de kinderen na de vakantie weer de deur uit zijn. Mijn kinderen zijn inmiddels al wat ouder, dus zoveel 'last' bezorgen ze me niet, maar ik heb dit altijd gehad. Ook het schuldgevoel wat hierbij hoort is voor mij heel herkenbaar. Je hoort tenslotte toch blij te zijn om je kroost lekker om je heen te hebben? Op het schoolplein hoorde ik destijds dan ook voor mijn idee alleen maar: "O, heerlijk vakantie... lekker met de kinderen op pad, gezellige dingen doen. De kinderen lekker thuis..."

Ik voelde het niet. Tuurlijk deden we leuke dingen in de vakantie, maar ik voelde vooral het politieagentje spelen, het de hele dag aan staan, de hele dag in dienst staan van. En dan is de maandag na de vakantie echt een verademing kan ik je vertellen.


Wat ik dan weer wel lekker vind aan vakantie, is dat niet alles op uur en tijd hoeft. Je wekker hoeft niet aan, de hele dag in pyjama of huispak is geen probleem. Er is minder planning. Dat bevalt me dan weer wel.

Tot de verveling bij de kinderen toe slaat. Dan is de hele dag in je huispak ineens niet meer zo fijn. Dan wil je je wel aankleden en snel de hort op. En dat, dat is zo'n moment dat je echt uit kijkt naar die maandag na de vakantie. Geen ruziënde, zeurende kinderen, geen constante rotzooi in huis. Gewoon, het huis weer voor jezelf.... rust.


Hoe komt het dat we ons zo schuldig voelen en ons zo druk maken over hoe we over dit soort zaken denken?


We houden ons teveel bezig met anderen en leggen de lat voor onszelf veel te hoog!!

Want wat zou er gebeuren als je alles wat meer los zou laten? Je niet meer zou kijken naar wat anderen doen (vaak op de socials) en zou kijken naar wat JOUW kinderen nodig hebben?

Want weet je... Kinderen zijn de grootste spiegels zie er zijn. Ze nemen jouw gemoedstoestand feilloos over en voilà, daar is één van de oorzaken.

Jij bent niet relaxed, dus jouw kinderen zijn dat ook niet.

Dus... Laat vooral de perfectie los en dit geldt niet alleen in de vakanties, ook in de weekenden is dit belangrijk. Door de perfectie los te laten, ben je meer ontspannen en straal je dit ook uit. Dit zorgt automatisch voor een meer ontspannen sfeer. Echt, probeer het maar!

En voor je het weet, vind je het echt fijn om je kinderen om je heen te hebben in de vakanties ;)


Enne... voel je vooral niet schuldig over dat stemmetje, want stiekem hebben veel meer ouders hier last van, alleen niet iedereen zegt dit hardop.

Fijne maandag zonder kinderen! Straks ga je ze misschien wel missen ;)
Vind je het lastig om dingen los te laten en merk je dat je de lat voor jezelf veel te hoog legt? Merk je dat je kinderen reageren op jouw gemoedstoestand? Soms kun je het zelf niet oplossen en weet je niet waar te beginnen?

Weet dat je me altijd mag mailen. We kunnen samen kijken of ik iets voor je kan betekenen. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Blijf er niet mee lopen!


Comments


kaylee-brayne-P2twuTki024-unsplash.jpg

Voel je de druk? Verlang je naar rust?

Laat samen met mij de last van je schouders vallen, herstel emotioneel evenwicht en omarm een leven vol rust en vervulling. Klik hier om te ontdekken hoe mijn NEI therapie jouw reis kan transformeren.

bottom of page