top of page

Visualiseren kun je leren!

Visualiseren, affirmeren, manifesteren, allemaal termen die je regelmatig voorbij hoort komen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.

Wist je trouwens maar 1 op de 9 personen bezig is met persoonlijke ontwikkeling? Ik schrok echt van dit feitje, maar dat terzijde...


Gisteren kwamen we met z'n allen in aanraking met een duidelijk voorbeeld van visualiseren. Tenminste, als je voetbal hebt gekeken. Wout Weghorst gaf in zijn interview na de wedstrijd duidelijk aan dat hij de wedstrijd gevisualiseerd had. Hij had in zijn hoofd de wedstrijd al beleefd en had zijn duidelijke doel voor ogen. Manifesteren... Je doel zo duidelijk voor ogen hebben, dat je letterlijk kunt visualiseren wat er gaat gebeuren tot in de kleinste details. En je moet het niet alleen voor je zien, je moet het ook voelen met heel je lijf.

Wout Weghorst deed het dus. En weet je, veel grote helden deden dit. Ronaldo bijvoorbeeld en Mohammed Ali. Zij zagen hun doel glashelder voor ogen en visualiseerden elke dag hun einddoel, alsof ze het al bereikt hadden."Geluk en toeval verschijnen vaker op je pad, als je weet wat je bestemming is" -Michael Pilarczyk-Visualiseren is dus heel mooi en helpend, maar kan iedereen dit? Moet je hier spiritueel voor zijn?

Nee hoor, iedereen kan dit. Het is zelfs door psychologisch onderzoek bewezen dat het een krachtige techniek is om je doelen te behalen. Maar... je moet het wel op de juiste manier toepassen. En, natuurlijk moet je er ook hard voor werken. Het stopt niet bij enkel visualiseren.


Stap 1 : Bepaal een duidelijk en vooral concreet doel

Bedenk voor jezelf waar je naartoe wil en wanneer je daar wil zijn. Dus wanneer wil je je doel bereikt hebben. Zo concreet mogelijk!


Stap 2: Visualiseer het eindresultaat elke dag

Neem elke dag de tijd om te visualiseren waar je wil zijn. Maak een visionboard, volg een visualisatie meditatie, schrijf het op. Kies een manier die voor jou werkt, maar maak het zo concreet mogelijk en zorg dat je het voelt; alsof het al zo ver is!"Alles waar je je aandacht op richt groeit. Focus!" -Michael Pilarczyk-Stap 3: Start met affirmaties

Welke positieve gedachten/ overtuigingen heb je nodig om je doel te behalen? Schrijf die op en herhaal ze meerdere keren op de dag

Mijn affirmatiekaarten zijn hier heel geschikt voor! :) Bestel ze op info@beawonder.nl
Stap 4: Volg een voorbeeld

Verzamel mensen om je heen die al zijn waar jij wil zijn. Zij zijn jouw beste raadgevers, dus maak daar gebruik van! Verzamel info, kijk en leer!


Stap 5: Begin nu! ACTIE!!

Als je doel helder is wacht dan niet, maar begin nu! Stippel en plan uit richting jouw doel en neem elke dag een klein stapje richting jouw doel.

Wachten op het juiste moment is niet handig, want het ideale moment is nooit. Nu! Focus en ACTIE!Ik wens je veel succes met visualiseren en met het behalen van jouw doelen!

En mocht ik je kunnen helpen, hoor ik het graag!


Comments


kaylee-brayne-P2twuTki024-unsplash.jpg

Voel je de druk? Verlang je naar rust?

Laat samen met mij de last van je schouders vallen, herstel emotioneel evenwicht en omarm een leven vol rust en vervulling. Klik hier om te ontdekken hoe mijn NEI therapie jouw reis kan transformeren.

bottom of page