top of page

Waarom je slecht slaapt en elke nacht op hetzelfde tijdstip wakker wordt...

Slecht slapen, het is vreselijk. Of het nu lang duurt voordat je in slaapt valt, of 's nachts 10 keer wakker wordt, het sloopt je.

Overdag ben je moe, lusteloos en heb je een kort lontje. Je verlangt maar naar 1 ding en dat is slapen. Wat is de oorzaak van dit slaapprobleem en wat kun je er aan doen? Hieronder geef ik je wat tips!Iedereen heeft het wel eens, je slaapt een periode wat slechter. En of het nu gaat om inslapen of doorslapen, vaak is de oorzaak wel helder. Je hebt veel aan je hoofd, er is een lichamelijke oorzaak, je moet naar de wc, de kinderen zijn wakker, vaak is de verklaring voor het slechte slapen wel te vinden.

Maar wat nou als je die verklaring er niet is?

Je niet weet waarom het zo lang duurt voordat je in slaap valt of waarom je elke nacht rond dezelfde tijd wakker wordt. Als je eenmaal wakker bent, val je lastig weer in slaap.


Deze slaapproblemen zorgen er voor dat je overdag niet goed kunt functioneren. Je bent moe, kunt je slecht concentreren en hebt een kort lontje, wat weer zorgt voor een schuldgevoel naar je omgeving. Kortom, slecht slapen heeft invloed op je dagelijks leven.

Laten we kijken naar wat tips om jouw slaap te verbeteren!


Slecht slapen tip 1: Oorzaak in jouw innerlijke klok, je orgaanklok

Het meest lastige slaapprobleem is het slaapprobleem zonder verklaring. Je hebt echt geen idee waarom je zo lang wakker ligt, of elke nacht op hetzelfde tijdstip wakker wordt.

Het antwoord ligt in jouw onderbewustzijn.

Er kan een disbalans zijn in jouw orgaanklok. Dit is een 'klok' die aangeeft wanneer elk van jouw organen zijn actieve fase heeft. Zo hebben bijvoorbeeld de longen hun actieve fase tussen 3 en 5 uur 's nachts. Als jij elke nacht rond deze tijd wakker bent, is er grote kans dat jij een blokkade hebt op jouw longen. De longen staan voor onverwerkt verdriet. Dus het zou zo maar kunnen, dat jij iets wat jij niet hebt verwerkt, ervoor zorgt dat je elke nacht wakker wordt.

Deze blokkade opheffen is niet zo makkelijk zonder hulp. Ik kan je daar bij helpen. Daarover later in deze blog meer.


Slecht slapen tip 2: Cafeïne, smartphone, zware maaltijd vermijden voor het slapen

Iedereen weet dat koffie, eten, mobiele telefoon vlak voor het slapen je nachtrust niet bevordert. Doe hier ook iets mee. Je weet het vaak wel, maar toch drink je 's avond nog je bakje koffie, toch lig je 's avonds met je telefoon in bed voordat je gaat slapen. Doe dit niet meer!

Echt, je zult merken dat het verschil maakt.


"Ik slaap veel beter en word 's nachts niet meer wakker, ik weet niet wat je gedaan hebt, maar het werkt!" – cliënt Praktijk Be a Wonder

Tip 3: Dutjes, een no-go

Heerlijk zo'n dutje ergens op de dag. In de middag of na het eten...

Ik betrap mezelf er ook wel eens op dat ik even weg doezel zo 's avonds na het eten, na een drukke dag. Niet doen!

Hoe verleidelijk het ook is en hoe moe je ook bent, dutjes overdag zorgen er voor dat je 's avonds moeilijker in slaap valt. Je bent namelijk over je slaap heen en dit zorgt voor lastiger in slaap vallen als het echt bedtijd is. Ook raakt je lichaam gewend aan slapen overdag, waardoor het hier om gaat vragen.

Een vast slaapritme is het beste. Probeer elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en ook weer wakker te worden. Zo weet je dat je elke dag genoeg slaap krijgt en went je lichaam hier aan.


Tip 4: Piekeren is funest

Je weet het, maar hebt het vaak niet in de hand. Al die (negatieve) gedachten die door je hoofd gaan spoken, net als je wil gaan slapen. De hele dag is je hoofd rustig, maar als je in bed stapt wordt het knopje 'ON' ingedrukt.

Een meditatie voordat je gaat slapen, kan hiervoor de oplossing zijn. Het zorgt er voor dat je hoofd leeg is voordat je gaat slapen en zorgt er ook voor dat je met een positief gevoel in slaap valt, wat de diepte van je slaap bevordert. Win - win dus!

Mocht je tips willen over slaapmeditatie, mag je me altijd een berichtje sturen!


Mocht je individueel advies willen over jouw slaapprobleem, is dit natuurlijk ook mogelijk.Als laatste wil ik meegeven, dat ook slaapproblemen bij kinderen vaak een onderliggende oorzaak hebben. Zij doen dit niet om ouders te pesten!

Dus, hoe uitzichtloos het slaapprobleem ook lijkt, bij jou of je kind, er is altijd een oplossing!ACTIE:

Een mini NEI-sessie voor slaapproblemen voor € 45

We testen hierbij uit wat de oorzaak is van jouw slaapprobleem (of dat van je kind) en je kan meteen kennis maken met NEI. Jouw onderbewustzijn bevat alle antwoorden, dus laten we hiermee aan de slag gaan!

Je hebt niks te verliezen, dus stuur een berichtje en boek die sessie!

Commentaires


kaylee-brayne-P2twuTki024-unsplash.jpg

Voel je de druk? Verlang je naar rust?

Laat samen met mij de last van je schouders vallen, herstel emotioneel evenwicht en omarm een leven vol rust en vervulling. Klik hier om te ontdekken hoe mijn NEI therapie jouw reis kan transformeren.

bottom of page